Corona regeling

Opvang katten van Corona patiënten en zorgverleners

Kattenhotel Tompoes wil graag een steentje bijdragen om het leed van het coronavirus iets te verzachten en biedt daarom dit gebaar aan;

Is er iemand in jouw familie- of kennissenkring getroffen door het coronavirus? Zit je ziek thuis, lig je in het ziekenhuis of ben jij die reddende engel die momenteel dag in dag uit bezig is om mensen te redden als zorgverlener? Dan neemt Kattenhotel Tompoes graag met alle liefde tijdelijk de zorg van je kat(ten) over. Wij zullen dagelijks foto’s, filmpjes en verhaaltjes naar je sturen, zodat je kat toch nog een beetje bij je is.

Speciale verblijfsregeling

Het verblijf bieden wij aan tegen de kostprijs van 6 euro per kat per nacht (inclusief voer) omdat wij ook inzien dat sommige mensen momenteel in een onzekere tijd zitten qua financiën.  Deze speciale regeling geldt alleen voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus (ziek zijn) en voor de reddende engelen uit de zorg. Deze regeling loopt tot 1 juni 2020. Tenzij de situatie met betrekking tot het coronavirus al eerder verbetert. Hier hopen wij natuurlijk allemaal op.

De kat dient te zijn ontwormd (niet langer dan 3 maanden geleden), ontvlooid en ingeënt te zijn tegen kattenziekte (niet ouder dan 3 jaar) en niesziekte (niet ouder dan 1 jaar). Het ontvlooien en ontwormen kunnen wij ook eventueel in het hotel doen.
Voor het verblijf kan een bepaalde periode worden afgesproken, die desgewenst kan worden verlengd of kan worden ingekort (bijvoorbeeld door sneller herstel). Bij verkorting geven wij restitutie van de teveel betaalde dagen. Als de kat langer verblijft, ook als dat door een overheidsbesluit zoals een lockdown veroorzaakt wordt, worden deze extra dagen in rekening gebracht.

Veiligheidsvoorschriften voor het ophalen of brengen van een kat

Vanwege het coronavirus nemen wij de maatregelen in acht conform de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.  Dit ter voorkoming van de overdracht van het virus.

  •  Op zachte materialen kan het virus tot 24 uur overleven. Daarom adviseren wij je om de handen zeer goed te wassen met desinfecterende zeep en te drogen met een schone handdoek voordat je de kat in de reismand plaatst.
  •  Op harde materialen zoals kunststof en plastic kan het virus tot wel drie dagen overleven daarom vragen wij je om het paspoort en de reismand (buiten-, binnenkant en deurtje) ook te desinfecteren voor ons.
  •  Je dient zelf voor een reismand te zorgen en de kat in de reismand te doen, want wij gaan niet het huis in.
  •  Doe geen handdoeken, kranten of kleedjes in de reismand (enkel de kat).
  •  Denk aan het paspoort met daarin de juiste inentingen van de kat. Deze graag desinfecteren voordat het paspoort aan ons meegegeven wordt.
  •  De reismand met de kat dient op 5 meter afstand van de deur gezet te worden zodat wij de reismand veilig kunnen pakken.

Reserveren voor je kat?

Wil je graag reserveren voor jouw kat(ten) of voor de kat(ten) van familie, vrienden of kennissen? Vul dan het reserveringsformulier in op deze website onder het kopje “Reserveren” of neem telefonisch contact met mij op via 06-83051948. Wij sturen je binnen 24 uur een bevestiging van je reservering.