Wettelijk verplichte inentingen en andere eisen

Er zijn een aantal wettelijke verplichtingen waar alle katten in een kattenhotel aan dienen te voldoen zodat alle katten gezond blijven. Zonder een bewijs (paspoort of vaccinatieboekje met sticker van de enting, datum en handtekening van de dierenarts) van onderstaande entingen kan jouw kat niet worden aangenomen en vindt er geen restitutie plaats:

-Een geldige enting voor kattenziekte (niet ouder dan 3 jaar ten tijde van het verblijf) Deze enting dient uiterlijk 3 weken voor de aankomstdatum door de dierenarts te worden gegeven.

-Een geldige enting voor niesziekte (niet ouder dan 1 jaar ten tijde van het verblijf) Deze enting dient uiterlijk 3 weken voor de aankomstdatum door de dierenarts te worden gegeven.

-Geldige ontworming en ontvlooing (niet ouder dan 3 maanden inclusief de verblijfsduur)

-Katten die ouder zijn dan 6 maanden dienen te zijn gecastreerd/gesteriliseerd.

Vaak wordt er bij dierenartspraktijken een cocktail enting gegeven voor katten- en niesziekte in 1 enting. In geval van een cocktail enting mag deze niet ouder zijn dan 1 jaar. Ook al is de enting in deze cocktail voor kattenziekte drie jaar geldig, de niesziekte die erbij gegeven wordt is nog steeds 1 jaar geldig. Daarom worden cocktail entingen ook ieder jaar herhaald.

Let op! Heeft je kat al langer dan 1 jaar geen entingen meer gehad? Dan heb je in totaal 6 weken nodig om te kunnen voldoen aan de vaccinatie eisen! Dat komt omdat er opnieuw moet worden voldaan aan de basis vaccinaties en dat betekent dat er een extra booster vaccinatie gedaan dient te worden door de dierenarts. In dit geval dien je dus 6 weken voor de aankomstdatum naar de dierenarts te gaan in plaats van 3 weken.

Kittens dienen minstens twee vaccinaties te hebben gehad, met 8 weken en met 12 weken. Kittens jonger dan 15 weken kunnen niet logeren in het hotel omdat zij nog niet volledig zijn gevaccineerd.

Graag ontvangen wij ook het dierenpaspoort/vaccinatieboekje bij het brengen van jouw kat. Bij aankomst controleren wij de wettelijk verplichte vaccinaties. Tijdens het verblijf bewaren wij het paspoort/vaccinatieboekje, ook dit zijn wij wettelijk verplicht. Hierop kunnen wij door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming worden gecontroleerd. Het paspoort/vaccinatieboekje krijg je weer mee als je jouw kat(ten) weer komt ophalen.

Heb je vragen over de verplichtingen in het kattenhotel? Neem dan even contact met ons op.