Meest gestelde vragen

Hoe gaat het brengen van mijn katje in zijn werk?

Je kan op het pad parkeren aan de rechterzijde, er geldt namelijk betaald parkeren in de straat. Bij aankomst bekijken we samen of jouw kat gelijk los mag rondlopen of dat hij/zij eerst even moet wennen in een eigen kenneltje met het deurtje open. Als de kat gewend is kan hij/zij er zelf uit lopen om het hotel te verkennen. Het reismandje mag weer mee terug naar huis. Er kunnen maximaal twee personen boven de 12 jaar mee naar binnen. Vergeet niet het paspoort/vaccinatiebewijs mee te nemen.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Het paspoort met de benodigde vaccinaties die jouw kat al heeft gekregen bij de dierenarts (zie verplichtingen in het hotel) dient meegenomen te worden en blijft bij ons gedurende het gehele verblijf. Vergeet deze dus niet! Zonder paspoort kan jouw kat niet worden aangenomen.

Waarom moet het paspoort mee en waarom blijft deze bij het hotel?

Graag ontvangen wij het dierenpaspoort/vaccinatieboekje bij het brengen van jouw kat. Bij aankomst controleren wij de wettelijk verplichte vaccinaties. Tijdens het verblijf bewaren wij het paspoort/vaccinatieboekje, ook dit zijn wij wettelijk verplicht. Hierop kunnen wij door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming worden gecontroleerd. Het paspoort/vaccinatieboekje krijg je weer mee als je jouw kat(ten) weer komt ophalen.

Mag ik eigen eten meenemen?

Jazeker, je mag altijd eigen voer van je katje meegeven. In de meeste gevallen zal dit gemengd worden met het hotelvoer zodat je katje gewend raakt. Houdt er wel rekening mee dat ook andere katjes wellicht dit voer zullen opeten.

Word ik op de hoogte gehouden en krijg ik wel eens een update?

Jazeker, om de dag krijg je een foto en/of een filmpje met een update hoe je katje het doet in het hotel, of hij al vriendjes heeft gemaakt en of hij/zij lekker aan het eten is

Krijgen de katjes ook natvoer?

Jazeker, naast brokjes van Royal Canin en water krijgen ze eind van de middag lekker een eigen bakje met natvoer.

Kan mijn katje ook verblijven als hij speciaal voer krijgt?

Neem dan eerst contact met ons op om te bekijken of dit mogelijk is, telefonisch of via het reserveringsformulier. Doe dit wel op tijd, want wij dienen hier rekening mee te houden qua planning. We doen ons uiterste best om aan jouw verzoek te voldoen, maar zijn hierbij wel afhankelijk van de drukte in het hotel.

Kunnen alle katjes wel samen met elkaar?

Ondanks dat katten solitaire dieren zijn kunnen zij heel goed met elkaar in het hotel omgaan. Dat komt omdat het hotel een nieuwe omgeving voor ze is en daarom hoeven zij geen territorium te verdedigen. Dit zorgt ervoor dat er niet gevochten wordt en dat het samenzijn vrijwel probleemloos verloopt.

Wat als mijn katje niet met andere katjes samen kan?

Mocht tijdens het verblijf blijken dat je katje echt niet samen kan met andere katjes omdat hij/zij te veel stress ervaart, dan is er de mogelijkheid om je katje in een aparte kamer te laten verblijven zonder andere katjes erbij. Deze kamer is de isolatiekamer en is alleen beschikbaar voor katjes die onverwacht niet samen gaan tijdens het verblijf of als katjes ziek worden. Deze kamer is niet op voorhand te reserveren als aparte kamer.

Is er ook opvang mogelijk in een aparte kamer, zonder groepsopvang?

Helaas is dit niet mogelijk, het hotel is enkel een groepsopvang en heeft geen ruimte voor katjes die niet samen kunnen met andere katjes. Er is enkel een aparte kamer voor katjes die onverwachts niet samen kunnen met andere katjes of ziek worden.

Waar kan ik informatie vinden over de verplichte inentingen?

Welke inentingen zijn verplicht?

Er zijn een aantal wettelijke verplichtingen waar alle katten in een kattenhotel aan dienen te voldoen zodat alle katten gezond blijven. Zonder een bewijs (paspoort of vaccinatieboekje met sticker van de enting, datum en handtekening van de dierenarts) van onderstaande entingen kan jouw kat niet worden aangenomen en vindt er geen restitutie plaats:

-Een geldige enting voor kattenziekte (niet ouder dan 3 jaar ten tijde van het verblijf) Deze enting dient uiterlijk 3 weken voor de aankomstdatum door de dierenarts te worden gegeven.

-Een geldige enting voor niesziekte (niet ouder dan 1 jaar ten tijde van het verblijf) Deze enting dient uiterlijk 3 weken voor de aankomstdatum door de dierenarts te worden gegeven.

-Geldige ontworming en ontvlooing (niet ouder dan 3 maanden inclusief de verblijfsduur)

Let op! Heeft je kat al langer dan 1 jaar geen entingen meer gehad? Dan heb je in totaal 6 weken nodig om te kunnen voldoen aan de vaccinatie eisen! Dat komt omdat er opnieuw moet worden voldaan aan de basis vaccinaties en dat betekent dat er een extra booster vaccinatie gedaan dient te worden door de dierenarts. In dit geval dien je dus 6 weken voor de aankomstdatum naar de dierenarts te gaan in plaats van 3 weken.

Waarom moeten de katjes zijn ingeënt?

Doordat er veel katjes bij elkaar zijn is er meer kans op het overdragen van niesziekte. Niesziekte bij katten wordt veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie en is te vergelijken met een griep of verkoudheid bij mensen. Een vaccinatie biedt geen volledige bescherming maar het maakt de symptomen van de ziekte een stuk minder heftig. Een vaccinatie is verplicht in ons hotel maar biedt dus geen 100% zekerheid. Een kleine mutatie in het virus kan er voor zorgen dat de vaccinatie toch niet voldoende bescherming biedt. Niesziekte is op zich geen ernstige ziekte en gaat bij een verder gezonde kat vanzelf over. Het kan er echter wel voor zorgen dat een kat vatbaarder wordt voor andere ziekten en minder goed eet en drinkt. Wij zijn zeer scherp op een geldige vaccinatie omdat niesziekte overdraagbaar is op andere katten. Naast dat een geldige vaccinatie wettelijke verplicht is, kunnen ook gezonde katjes dus ziek worden op het moment dat een van de katjes in de groep niesziekte krijgt/heeft.

Kan mijn katje niesziekte krijgen in het kattenhotel?

Niesziekte bij katten wordt veroorzaakt door een virus of een bacteriële infectie en is te vergelijken met een griep of verkoudheid bij mensen. Een vaccinatie biedt geen volledige bescherming maar het maakt de symptomen van de ziekte een stuk minder heftig. Een vaccinatie is verplicht in ons hotel maar biedt dus geen 100% zekerheid. Een kleine mutatie in het virus kan er voor zorgen dat de vaccinatie toch niet voldoende bescherming biedt. Niesziekte is op zich geen ernstige ziekte en gaat bij een verder gezonde kat vanzelf over. Het kan er echter wel voor zorgen dat een kat vatbaarder wordt voor andere ziekten en minder goed eet en drinkt. Als hiervan sprake is, laten wij direct een dierenarts komen om de kat na te kijken. Als we een kat verdenken van niesziekte, stellen we de eigenaar zo snel mogelijk op de hoogte. Ook in dit geval, zetten wij de kat apart omdat niesziekte overdraagbaar is op andere katten.

Wat gebeurt er als mijn katje ziek wordt?

Het  kan natuurlijk een keer gebeuren dat jouw kat ziek wordt tijdens het verblijf in het kattenhotel. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat de kat onderzocht wordt door een dierenarts die bij het kattenhotel langskomt of tijdens een consult bij de dierenartspraktijk zelf. Om de kat wat rust te geven en om te voorkomen dat de andere katjes eventueel aangestoken worden, wordt de kat in de isolatieruimte geplaatst. Deze ruimte is afgesloten van de andere ruimtes en van de andere katten. In de isolatieruimte wordt de kat goed in de gaten gehouden. Mocht dit met jouw kat gebeuren dan krijg je hier natuurlijk bericht over. De kosten van de dierenarts zijn niet in de tarieven inbegrepen. Je krijgt de factuur van het consult en eventuele medicijnen als je jouw kat weer komt ophalen. Deze dient dan wel gelijk afgerekend te worden.

Ik kom erachter dat mijn katje niet goed is gevaccineerd maar ik heb al gereserveerd, wat gebeurt er nu?

Als jouw katje niet goed is gevaccineerd, of korter dan 3 weken voor het verblijf, dan kan het verblijf in het hotel helaas niet doorgaan. In dit geval kan je katje dus niet komen logeren in verband met de kans op niesziekte en dat andere katjes dit ook kunnen krijgen. Je zal op zoek moeten naar een alternatief. Er zal geen restitutie plaatsvinden van de (aan)betaling.

Ik kom erachter dat mijn katje niet op tijd is gevaccineerd maar ik heb al gereserveerd, wat gebeurt er nu?

Als je katje korter dan 3 weken voor het verblijf is gevaccineerd dan zijn er nog geen antistoffen tegen niesziekte aangemaakt en kan je katje helaas niet in het hotel verblijven. Dit is wettelijk geregeld en hier kan niet van worden afgezien en geen uitzondering voor worden gemaakt. Mocht er namelijk controle plaatsvinden vanuit het ministerie dan kan het hotel de vergunning kwijtraken.

Krijg ik mijn aanbetaling terug als mijn katje onverwachts niet kan komen?

Als je annuleert binnen 8 weken voor het verblijf dan wordt de aanbetaling gerekend en dat is 50 procent van het totaalbedrag. Als je binnen 1 week voor het verblijf annuleert dan dien je het totaalbedrag te betalen. Op zo’n korte termijn kunnen wij de plek van jouw katje namelijk niet meer opvullen.

Kan ik mijn katje ook eerder ophalen/later brengen dan de gereserveerde periode?

Ja je mag altijd je katje eerder ophalen of later brengen in de gereserveerde periode. Houdt er wel rekening mee dat er dan geen restitutie plaatsvind, dus er kan geen geld worden teruggegeven van de eerder opgehaalde/later gebrachte dagen. Mocht je katje langer willen blijven dan de gereserveerde periode dan is dat ook mogelijk, mits er beschikbaarheid is.

Kan mijn katje ook verblijven als hij (onverwacht) medicatie krijgt?

Neem dan eerst contact met ons op om te bekijken of dit mogelijk is, telefonisch of via het reserveringsformulier. Doe dit wel op tijd, want wij dienen hier rekening mee te houden qua planning. We doen ons uiterste best om aan jouw verzoek te voldoen, maar zijn hierbij wel afhankelijk van de drukte in het hotel. We kunnen echter geen garantie geven dat het toedienen van (dwang)medicatie altijd lukt.

Wat zijn de breng- en haaltijden?

Doordeweeks tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur kan je je katje op afspraak halen en brengen. Maak op tijd een afspraak, want op drukke dagen kunnen tijdstippen volraken. Kom op tijd op het afgesproken tijdstip, want we hebben ook nog andere afspraken.

Kunnen er kinderen mee met halen en brengen van de kat?

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen mee naar binnen, onder de 12 jaar helaas niet. Dit is omdat katjes die geen kinderen gewend zijn kunnen schrikken en onverwacht uit kunnen halen.

Vanaf hoe oud kan mijn katje in het hotel logeren?

Kittens dienen minstens twee vaccinaties te hebben gehad, met 8 weken en met 12 weken. Kittens jonger dan 15 weken kunnen niet logeren in het hotel omdat zij nog niet volledig zijn gevaccineerd.

Hoeveel aandacht krijgen de katjes in het hotel?

Ik woon naast het hotel en ik loop de hele dag in en uit. De katjes krijgen dus veel aandacht en er is gedurende de dag vaak iemand bij ze.

Kunnen de katjes naar buiten?

Jazeker, er is een afgesloten buitenren waar de katjes dag en nacht toegang toe hebben.

Is het mogelijk om stage te lopen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om stage te lopen.