Over ons

Ik ben Michelle Grippeling en sinds 2019 de trotse eigenaar van kattenhotel Tompoes!

Van kinds af aan ben ik al gek op katten. Wij hebben vroeger dan ook altijd katten gehad. Mijn man en ik hebben een aantal jaar op de eilanden Curaçao en Aruba gewoond waar een groot zwerfdier probleem is. Op Curaçao hebben wij via stichting Rescue Paws zwerfhonden opgevangen in ons huis totdat zij medisch en mentaal bezien zo ver waren om geadopteerd te worden. Nadat wij verhuisd waren naar Aruba zijn wij ditzelfde vrijwilligerswerk voor zwerfkatten gaan doen via stichting Sgt Pepper’s Friends. Naast een aantal pleegkatten en kittens in huis, voerde ik in de achtertuin nog ongeveer 25 andere zwerfkatten en liet ik deze castreren/steriliseren. Dit deden wij allemaal in onze vrije tijd naast ons werk. Uiteindelijk keerden wij in 2018 weer terug naar Nederland en ben ik weer aan het werk gegaan in de marketing. Na een paar maanden kon ik mijn draai niet goed meer vinden en miste ik mijn passie; het verzorgen van dieren. Na een tijdje goed nadenken wist ik wat ik wilde! Een eigen kattenhotel!

Zo heb ik de opleiding voor het bewijs van vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit in 2019 gedaan om het kattenhotel te kunnen openen. Daarnaast heb ik in 2021 een kattengedragsadvies cursus gedaan (Bootcamp Pro) bij Anneleen Bru van de welbekende Happy Cats boeken. Ik ben daardoor een echte kattenprofessional geworden! Het hele kattenhotel is gebouwd door manlief en mijn stiefvader en voldoet aan alle wettelijke eisen. Met alles erop en eraan om de katjes het meest luxe en comfortabele vakantieparadijs te kunnen bieden.

Zelf heb ik vier katten waaronder een kat uit Curaçao, twee katten uit Aruba en een kaaskopje uit Nederland. In mijn vrije tijd deed ik vrijwilligerswerk bij Dierentehuis Alkmaar en ik heb nog steeds goede contacten met de dierenbescherming. Inmiddels heb ik al veel ervaring met dieren opgedaan en vind ik het werken met dieren het leukste dat er is!